Secretarul de stat al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni s-a întâlnit vineri, 1 septembrie 2023, cu reprezentanții mediului asociativ din Miami, la sediul oficiului consular.

Alături de echipa DRP și în prezența reprezentanților Consulatului General al României la Miami, demnitarul DRP a prezentat proiectele Departamentului și a dezbătut împreună cu comunitatea principalele probleme cu care se confruntă românii de aici, soluțiile și oportunitățile.

Secretarul de stat Gheorghe Cârciu: “Cei nouă mii de kilometri care despart România de Statele Unite nu sunt decât un obstacol minor în ceea ce privește legătura puternică ce îi leagă pe românii de aici de cei din patria mamă. Aceasta este prima concluzie pe care o trag, după contactul cu românii din statul Florida.

Așa cum le-am transmis și celor de aici, luptăm să cimentăm această punte prin dialog deschis, prin proiecte cu finanțare nerambursabilă și prin viitoarele centre comunitare, care se adresează și comunităților românești de peste Atlantic.

Românii trebuie să dea dovadă de unitate, pentru o viață mai bună pentru toți.”

Sursa Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

 

Articolul precedentCroația, 31 august și 3 septembrie – evenimente dedicate Zilei Limbii Române
Articolul următor„Ziua Națională a Limbii Române”, sărbătorită de UZPR-Olt, alături de colegii cozieni și râmniceni, la Călimănești