Opt săptămâni de Tabere ARC! Am construit punți, am clădit legături și am îmbrățișat diversitatea noastră culturală!

60

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP), în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Agenția Națională pentru Sport, anunță festivitatea de închidere a Taberelor „ARC” 2023.

La Botoșani, în data de 24 august, într-o atmosferă de joc și cântec, vom celebra cele opt săptămâni de Tabere ARC și bucuria de a fi avut acasă un număr de peste 5000 de participanți din diaspora și comunitățile istorice!

La acest eveniment sunt așteptați reprezentanți ai Guvernului României, parlamentari, președinți ai consiliilor județene, prefecți, reprezentanți ai misiunilor diplomatice ale României în străinătate, ai cultelor religioase recunoscute oficial și ai mass-media.

Festivitatea de închidere a Taberelor „ARC” 2023 va fi transmisă LIVE pe pagina de Facebook a DRP, în data de 24 august 2023, de la ora 14.00.

***

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni (DRP), în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Agenția Națională pentru Sport, a derulat în perioada iulie – august 2023, cea de-a XIV-a ediție a Programului de Tabere „ARC”, dedicat tinerilor români din afara granițelor țării.

Desfășurată sub egida marii personalități a istoricului Dimitrie Onciul, ediția din acest an a reunit acasă cel mai mare număr de participanți, elevi, tineri și cadre didactice din diaspora și comunitățile istorice, într-o călătorie de suflet în cultura, istoria și tradițiile poporului român, construind punți și legături puternice. Prin intermediul Taberelor „ARC”, tinerii au participat la o serie de activități prin care au redescoperit România, si-au exersat abilitățile de comunicare în limba română și și-au îmbogățit cunoștințele de cultură și civilizație românească, îmbrățișând diversitatea noastră culturală.

Programul de Tabere „ARC” 2023 s-a derulat în serii de câte șapte zile, în Centrele de Agrement de la: Sângeorz-Băi, județul Bistrița-Năsăud; Codrii de Aramă, județul Botoșani; Săcelu, județul Gorj; Căprioara, județul Hunedoara; Oglinzi, județul Neamț; Sulina, județul Tulcea , cu sprijinul Consiliilor Județene și al Instituțiilor Prefectului.

Sursa Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Articolul precedentRezultatele unei noi etape de evaluare a cererilor de finanțare transmise în cadrul Sesiunii de finanțare nerambursabilă 2023
Articolul următorMarin Preda