O nouă sesiune de depunere de proiecte în cadrul Programului de finanțare nerambursabilă 2023!

57

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni anunță astăzi, 1 august, continuarea Programului de finanțare nerambursabilă 2023 și lansarea unei noi sesiuni de depunere a cererilor de finanțare de proiecte.

Sunt așteptate cu propuneri de proiecte asociaţiile, fundaţiile, unităţile de cult, organizaţiile neguvernamentale ale românilor de pretutindeni, organizaţiile internaţionale, cât și persoanele fizice autorizate sau persoanele juridice de drept public sau privat din România sau din străinătate care utilizează finanțări nerambursabile pentru derularea de proiecte sau acțiuni în sprijinul românilor de pretutindeni, fără termen limită.

Având în vedere că, în cadrul Programului de finanțare nerambursabilă 2023, un solicitant poate depune cel mult trei proiecte, cu condiția ca acestea să se încadreze în programe diferite, venim cu următoarele precizări:

– solicitanții care au depus deja două dosare în acest an vor mai putea depune doar unul, dar într-un program de finanțare diferit față de primele;

– solicitanții care au depus deja în acest an un dosar vor mai putea depune două, fiecare dintre acestea în programe diferite și diferit față de programul în care a fost depus primul dosar.

Cererile de finanțare trebuie trimise în format pdf, la adresa de e-mail proiecte@dprp.gov.ro. Este necesar ca fiecare anexă să fie atașată ca un singur document PDF, denumit ca atare. (de exemplu, Statut.pdf). Nu sunt acceptate alte formate (JPEG, PNG etc.).

După transmiterea pe e-mail a documentelor menționate, solicitantului i se transmite numărul de înregistrare al cererii. Ulterior, responsabilul de proiect solicită, prin e-mail, documente suplimentare sau clarificări, în funcție de specificul proiectului la care solicitantul are obligația de a răspunde în cel mult 3 zile lucrătoare.

Cererile de finanțare se vor evalua periodic, iar rezultatele evaluării vor fi publicate pe site-ul DRP.

Pentru constituirea dosarului, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni pune la dispoziția celor interesați Ghidul de finanțare nerambursabilă 2023, alături de documentele de interes, în format editabil:

Ghidul de finanţare nerambursabilă 2023

01.Cerere-de-finantare

02.Tipuri-de-proiecte-actiuni-si-cheltuieli

03.Glosar-de-termeni

04.Declaratie-privind-apartenenta-la-identitatea-culturala-romana

05.Declaratie-eligibilitate

06.Declaratie-cu-privire-la-prelucrarea-si-transmiterea-datelor-cu-caracter-personal

07.Contestatie

08.Contract-de-finantare

09.Decont-centralizator-de-cheltuieli

10.Raportul-de-activitate

11.-Documente-justificative-in-functie-de-tipurile-de-cheltuieli

12.Elemente-de-identitate-vizuala

13.Documente-necesare-pentru-proiecte-specifice, Anexă modificată conform Ordin nr. 40 din 16.03.2023

14.Deviz-refacut

Formular de evaluare proiect cu finanțare nerambursabilă

Echipa DRP va oferi informații suplimentare, clarificări și îndrumări în vederea accesării fondurilor nerambursabile la adresa de mail proiecte@dprp.gov.ro.

Sursa Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Articolul precedentCânta o femeie!
Articolul următorUn nou Academician Onorific în Academia Oamenilor de Știință din România: Prof. dr. Filolog Dorin N. Uritescu