În cadrul vizitei de lucru pe care delegația Departamentului pentru Românii de Pretutindeni o efectuează în Republica Moldova, reprezentanții DRP au participat joi, 17 august, la o întâlnire găzduită de către Dan Perciun, ministrul educației și cercetării, și Andrei Chistol, secretar de stat în cadrul Ministerului Culturii.

Cu această ocazie, Gheorghe Cârciu, secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, a transmis: “Revin în Republica Moldova de fiecare dată ca acasă, cu plăcere și cu inima deschisă.

Am discutat astăzi despre programe educaționale și culturale care să vină cât mai aplicat în sprijinul românilor de peste Prut.

Am profitat de întâlnire să le spun și cât de bine se simt tinerii și copiii care au venit de aici în Taberele ARC. Sunt minunați și mă bucur că anul acesta am reușit să aducem peste 2000. Ei învăță că limba română și identitatea românească sunt bunuri comune.”

Sursa Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Articolul precedentParticiparea secretarului de stat la „Întrunirea dumbrăvenilor de pretutindeni”, 16 august 2023
Articolul următorGheorghe Cârciu, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni: „România are datoria să sprijine Republica Moldova și o face cu succes”