Secretarul de stat Gheorghe Cârciu a participat astăzi la „Întrunirea dumbrăvenilor de pretutindeni”, un eveniment socio-cultural anual desfășurat în comuna Dumbrăveni, județul Suceava.

“Am fost onorat să fiu invitatul unui eveniment deosebit, cum sper să fie cât mai multe în România.

Am tot spus-o și o spun din nou: este momentul ca autoritățile române să restabilească o legătură puternică cu românii plecați în străinătate. Iar când acest lucru se întâmplă la nivel local, la inițiativa unei primării, este clar că aceasta este una dintre direcțiile bune.

Îndemn toate autoritățile locale să deschidă un dialog sincer și transparent cu concetățenii plecați din țară, pentru că doar așa pot învăța unii de la alții, se pot ajuta reciproc și, de ce nu, pot spera la o întoarcere acasă a celor ce în prezent trăiesc în altă parte”, a declarat demnitarul DRP.

În cadrul întâlnirii cu reprezentanții comunității din Dumbrăvreni, din țară și din diaspora, participanți la acest eveniment, oficialul DRP a vorbit despre sprijinul pe care îl poate acorda Departamentul și despre proiectele dedicate romanilor de pretutindeni.

Sursa Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Articolul precedentÎntrevederea secretarului de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, cu ambasadorul României în Republica Cipru
Articolul următorVizită de lucru în Republica Moldova, 17 – 18 august 2023