Secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu,  s-a aflat alături de comunitatea românească din sud-estul Franței, în data de 16 iulie 2023. Totodată, oficialul român a vizitat stadiul proiectului pe care biserica îl desfășoară aici.

„Ne-am bucurat astăzi de Sfânta Liturghie din duminica a 6-a după Rusalii, care ne-a reunit împreună cu Înaltpreasfinţitul Dr. Laurențiu Streza, Mitropolit al Ardealului, cu Părintele Radu Totelecan și comunitatea românească din sud-estul Franței.

După slujbă, am vizitat și șantierul noii Biserici de aici, care se înalță pe zi ce trece tot mai frumoasă spre slava lui Dumnezeu. Biserica, care va purta hramul Sfinților Împărați Constantin și Elena și Sfântul Ierarh Nicolae,

reprezintă răspunsul la rugăciunile comunităţii românești de aici, care și-a dorit un lăcaș de cult ortodox, care să reflecte identitatea naţională prin arhitectură şi iconografie. Mulțumiri aducem Înaltpreasfinţitului Iosif, Mitropolit al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale, cu implicarea căruia este posibil acest minunat proiect.”, a declarat secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, la încheierea vizitei.

Sursa Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Articolul precedentRămâne gustul dulce amărui, al timpului de cânt și poezie
Articolul următorZiua Presei Militare Române