Delegația DRP, condusă de secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, a întâlnit românii din conunitatea din Londra, în prima zi a vizitei oficiale, ce se desfășoară în perioada 16-19 iunie 2023.

Discuțiile au vizat proiectele și programele DRP, precum și identificarea de noi acțiuni care să răspundă nevoilor comunitătii românești din Marea Britanie, în vederea promovării și păstrării elementelor identitare românești.

“Vom demara mai multe programe pentru păstrarea identității naționale, pentru respectarea drepturilor lor peste tot pe glob și pentru susținerea reintegrării celor care își doresc să revină în țară”, a transmis demnitarul român în timpul discuțiilor.

„Mulțumim Excelenței Sale Laura Popescu, ambasadorul României la Londra și domnului Robert Marin, gerant interimar al Consulatului General al României la Londra, pentru primirea organizată și, în special, pentru constanta muncă în slujba românilor din această parte a lumii.”

Sursa Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Articolul precedentGheorghe Cârciu, secretar de stat DRP: ”Românii din afara granițelor au cerințe legitime, iar ele trebuie duse la îndeplinire printr-un efort comun al instituțiilor statului român”
Articolul următorÎntâlnire cu comunitatea la viitorul sediu al taberelor culturale pentru românii de la Londra