Secretarul de stat Gheorghe Cârciu va efectua, în perioada 16-19 iunie 2023, o vizită de lucru la Londra, în Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Sursa Departamentul pentru Românii de pretutindeni

Cu acest prilej, delegația DRP va participa la o serie de evenimente în cadrul cărora se va întâlni cu reprezentanți ai mediului asociativ românesc, ai misiunilor diplomatice și ai autorităților din această țară.

“Continuăm dialogul și susținerea proiectelor care păstrează și consolidează identitatea românească, care arată, de fapt, ce înseamnă să fii român, indiferent unde te-ai afla!”, a declarat demnitarul DRP.

Prezentarea proiectelor și acțiunilor proprii și a programelor de finanțare nerambursabilă ale DRP, dedicate românilor de pretutindeni, vor fi principalele teme de discuție. În același timp, pe agenda de lucru se va regăsi identificarea de noi proiecte care să răspundă nevoilor comunității românești de aici, în vederea promovării identității etnice, culturale, lingvistice şi religioase, a conservării patrimoniului cultural şi păstrării obiceiurilor și tradițiilor.

Sursa Departamentul pentru Românii de pretutindeni

Articolul precedentNoul Guvern al României
Articolul următorGheorghe Cârciu, secretar de stat DRP: ”Românii din afara granițelor au cerințe legitime, iar ele trebuie duse la îndeplinire printr-un efort comun al instituțiilor statului român”