Vizită de lucru la Ismail, regiunea Odesa, 20-21 mai 2023

137

Secretarul de stat Gheorghe Cârciu a efectuat o vizită de lucru la Ismail, în perioada 20-21 mai 2023.

În cadrul discuțiilor purtate cu reprezentanții comunității românești și cu cei ai autorităților din regiune, au fost prezentate programele DRP care pot fi dezvoltate împreună, în beneficiul etnicilor români.

„Dialogul direct pe care-l am cu românii din comunitățile istorice este de neînlocuit!

Mă bucur că am reușit să ajung în acest weekend la Ismail, unde am avut discuții cu comunitatea românească și nu numai. Am fost, de asemenea, împreună cu Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud și profesorul Mecineanu Mihai și la sediul Asociației Cadrelor Didactice din Regiunea Odesa, care a fost dotat prin finanțarea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni(DRP). Le-am putut prezenta nemijlocit programele pe care le avem în cadrul DRP și i-am asigurat de întreg sprijinul nostru. I-am rugat să ne comunice ori de câte ori există idei pe care le putem dezvolta împreună, în interesul lor.

În plus, în întâlnirea pe care am avut-o cu Rectorul Universității Umaniste de Stat din Ismail, Yaroslav Kiciuk, am discutat despre sistemul de educație, în special despre învățământul pedagogic și formarea de cadre didactice care să predea în limba română”, a declarat demnitarul DRP.

Sursa Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Articolul precedentSecretarul de stat Gheorghe Cârciu a acordat premiile categoriei „Construim Prezentul” în cadrul Galei LSRS
Articolul următorÎntâlnire cu Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcop al Basarabiei de Sud