Școala Românească Haga, Regatul Țărilor de Jos, organizează evenimentul „Bucate tradiționale de Paște” la sfârșitul acestei săptămâni, la care toți românii din zonă sunt invitați să participe.

Paștele românesc este o sărbătoare plină de tradiții și obiceiuri transmise cu dragoste din generație în generație, precum pregătirea produselor tradiționale. Școala Românească Haga promovează tradițiile și obiceiurile românești și în acest fel, acesta va fi al treilea an în care se va organiza evenimentul pentru pregătirea bucatelor tradiționale pentru masa de Paște alături de românii din comunitatea din Haga și împrejurimi.

Astfel, produse precum cozonaci și ouă roșii, după rețete tradiționale, vor fi pregătite cu dragoste, transmițându-se noilor generații nu doar abilități practice, dar și informații despre tradițiile de acasă și bucuria de a fi împreună, în familie, într-o sărbătoare foarte importantă în cultura noastră națională.

Sursa Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

 

Articolul precedentVizită de lucru în Republica Italiană. Gheorghe Cârciu, secretar de stat DRP: ”Nimic nu poate înlocui dialogul direct cu românul”
Articolul următorProiectul Taberele ARC 2023 – SEAP Anunț de participare pentru servicii de transport persoane