Criza COVID-19 care a lovit Italia afectează și comunitatea românească, cea mai numeroasă din peninsulă. Măsurile de protecție au devenit din ce în ce mai stricte, dovadă stă declarația de ieri seară a premierului Giuseppe Conte.

Am avut plăcerea de a discuta cu Daniel Manda, asistent medical în Oristano și președinte al Asociației ”Cuore Romeno” din Sardinia, care ținut să transmită un mesaj comunității românești de pe insulă.

Dragi conaționali, cu insistență vă rog să respectați măsurile de precauție impuse la nivel național și regional, astfel încât să limităm transmiterea Coronavirus. Este esențial să mențineți o igienă corespunzătoare și să rămâneți în case. În cazul doamnelor care lucrează în sistemul de cură la domiciliu, vă menționez că este de datoria dvs. să protejați persoana pentru care lucrați (și care este cea mai expusă la risc, datorită vârstei), dar și pe dvs. Rămâneți în casă și evitați să luați contact cu alte persoane, chiar dacă acestea nu prezintă niciun simptom specific bolii.

Totodată vă informăm că este dreptul dvs să rămâneți în casa persoanei pentru care lucrați, care în perioada acestei crize nu are dreptul de a vă obliga să părăsiți casa.

Vă amintim măsurile de precauție împuse ieri începând de ieri seară:

  1. Sunt suspendate toate activitățile de vânzare cu excepția magazinelor de alimente;
  2. Se suspendă activitate tuturor restaurantelor, barurilor, cluburilor, magazinelor de înghetață sau patiseriilor;
  3. Se suspendă activitatea frizeriilor, coaforurilor, saloanelor de cosmetică, ecc.;
  4. Serviciile bancare, financiare și de asigurări, precum și activitățile sectorului agricol, zootehnic și de prelucrare agroalimentară, inclusiv lanțurile de aprovizionare care furnizează bunuri și servicii, sunt garantate cu respectarea reglementărilor de igienă;

Textul complet al legii il puteți găsi la următorul link:

 

Articolul precedent”Una treccia per mia figlia”, un proiect unic în Italia
Articolul următorInformații de interes general în legătură cu COVIS-19 pentru românii din Sardinia