Iată că românca noastră, Nicoleta Careba înceracă din nou marea cu degetul. După succesul avut în urmă cu doar câteva luni la finala concursului de coafuri Mr Hair Artist Award, fata cu părul bălai, așa cum este cunoscută în cadrul comunității românești din Sardinia ne surprinde din nou. De această dată, Nicoleta lansează pe piață un nou proiect româno-italian, unic în Italia și nu numai, prin intermediul căruia pune în aplicare cunoștințele acumulate până acum în domeniul styling-ului. Proiectul este adresat în special mamelor dar totodată și tăticilor care doresc să învețe să aranjeze părul fetițelor lor. Românca noastră îți pune pe tavă priceperea și oferă cursuri părinților cu fetițe, învățându-i pe aceștia cum să aranjeze părul propriilor fice. Proiectul are și un aspect social foarte important, apropiind astel mamele și ficele, pe care dinamicile societății în care trăim nu o mai favorizează.

La acest proiect au răspuns pozitiv mai multe saloane de styling din Sardinia și din nordul Italiei. Bănățeanca din Sardinia urmărește să dezvolte în viitor proiectul și să obțină cât mai multe colaborări în Italia și în restul Europei. 

Noul concept propus de Nicoleta Careba s-a bucurat de o mare apreciere din partea italienilor, potrivit declarației autoarei pentru jurnalul nostru:

M-a bucurat să văd că lumea este dornică să învețe. Nu mică mi-a fost surpinderea să văd și tați interesați să învețe să aranjeze părul fiicelor. Ideea mi-a venit anul trecut, pe când participam la un curs în Republica Moldova și unde trebuia să realizez o coafură tridimensională (3D). Uimită de coafura mea, persoana pe părul căreia îmi desfășuram proba mi-a șoptit: ”ce mi-ar plăcea să o învăț și eu pe fata mea să facă așa coafuri”. Asta mi-a dat de gândit. Îmi imaginam povara mamelor de astăzi care trebuie să-și pregătească fetița de grădiniță sau școală la 6 dimineața. Cred că acest proiect le poate ajuta, motiv pentru care m-am gândit să îl lansez sub denumirea ”Una treccia per mia figlia!”.

La fel ca de fiecare dată, românca noastră ne amintește de frumoasele ei origini și salută comunitatea din care a plecat cu mult timp în urmă. Nu contenește să amintească de frumoasa Vale a Almajului și de faptul că ”bănățeni-s fruncea”. 

Articolul precedentDaniel Manda, diasporeanul care va candida pentru un post la Consiliul județean Vâlcea
Articolul următor#Iorestoacasa. Mesaj către românii din Sardinia