„Ziua Presei Militare din România” la Slatina

104

Luni 24 iulie 2023, începând cu ora 15,00, a fost celebrată „Ziua Presei Militare din România” la Slatina, de către filiala UZPR-Olt, „Pan M. Vizirescu”, în sala de balet a Centrului de Cultură și Arte Olt. Mulțumim Directorului General al acestei instituții, dl.Vivi-Viorel Pintea (care este și președintele filialei noastre), pentru sală și pentru asistența tehnică acordată prin dl.Marius Pisică I.T.-ist în această instituție. Moderator a fost Paulian Buicescu, consilierul filialei.

Primul vorbitor a fost dl. Vivi-Viorel Pintea, președintele filialei UZPR-Olt, „Pan M. Vizirescu”. Dânsul a pomenit principalele borne de temporalitate care au marcat jurnalismul militar din România și rolul acestuia în condițiile actuale.
Au vorbit în continuare liber, dl.Gheorghe Stan, dl.Grigore Călin și dna. Maricela-Paraschiva Buicescu, care ne-a prezentat un referat grefat pe subiectul zilei. A participat fizic și colega noastră Ana Vasile, colaborator la „Ziarul de Olt”.
Au intrat prin on line și au vorbit liber: dna.Margareta-Mariana Saimac, dna.Valerica Predescu, dna.Rodica-Felicia Matei, dl.Sergiu-Ștefan Gorjan. Dna. Ștefania Marineanu a citit un articol din presa militară din județul Olt; de notat faptul că autorul, Cms.Șef.Valerian Iliescu, a participat și la instrumentarea acelei crime descrise în articol.
De reținut, că fiecare vorbitor și-a exprimat recunoștiința pentru jurnaliștii militari care nu mai sunt printre noi și le-au urmat La mulți ani celor activi și celor pensionari!
            A consemnat, Ana Vasile, colaborator la Ziarul de Olt, Slatina.
Articolul precedentZiua Presei Militare Române
Articolul următorCânta o femeie!