Comunitatea românească, alături de parohul Bisericii Ortodoxe Sfântul Ioan Botezătorul din Olbia au dat dovadă de o mobilizare exemplară în prag de sărbătoare reușind să trimită către famili sărace din România nu mai puțin de 300 de kg de produse alimentare și non alimentare.

În perioada postului Craciunului credincioșii din zona Olbia au dat dovadă de bunătate și smerenie, dând totodată atenție apelului de strângere de produse a părintelui Marian Găină, care a identificat în România familii nevoiașe, care traiesc adevărate tragedii și pentru care micile atenții contează cu adevart. Mesajul părintelui paroh:

Am reușit să trimitem astăzi dimineața numeroase produse, care vor ajunge în România și vor aduce zâmbetul pe buzele a multe familii și copii aflați în nevoie. Vreau pe această cale să mulțumesc comunității românești care m-a primit cu căldură și care s-a dovedit receptivă și binevoitoare. Împreună am reușit să bucurăm sufletele fraților români aflați în nevoie și pentru asta vă mulțumesc! Bunul Dumnezeu să vă răsplătească gestul! Crăciun fericit, pace sufletească și smerenie transmit pe această cale tuturor românilor din țară și din afara țării!

Cu prilejul sărbătorii Nașterii Domnului, copii parohiei Olbia au susținut ieri un concert de colinde, la care au fost prezenți români și italieni. Evenimentul a fost unul caritabil și a avut ca scop strângerea de produse alimentare neperisabile, jucării și haine pentru copii în nevoie din România.

Articolul precedentDupă două decenii în Italia se întoarce în România ca secretar de stat
Articolul următor”I figli perduti”, a doua carte dedicată comunității românești la Carbonia