Este povestea de succes a lui Ovidiu Burdușa care a fost numit ieri Secretar de stat în Departamentul Românilor de Pretutindeni, în Guvernul României.

Vestea a fost primită cu bucurie atât de dl. Burdușa cât și de comunitatea românească din Italia căreia, după ani de zile îi vine recunoscută importanța prin numirea unui reprezentant al acestuia într-o poziție importantă în România. Comunitatea românească din Italia numără nu mai puțin de 1,2 milioane de români, iar până ieri aceștia nu aveau niciun reprezentant în instituțiile din România. După o perioadă îndelungată, în care diaspora nu a fost considerată importantă de politicienii români visul de a fi reprezentați a devenit realitate.

Tinerii sunt o prioritate pentru Guvernul României!

Ovidiu Burdușa este un tânăr din Focșani, stabilit de 17 ani la Roma, alături de familie și unde cu sârguință și dedicare a reușit să deschidă cu forțe proprii un mic hotel pe care îl gestionează împreună cu familia sa. Munca asiduă departe de casă s-a dovedit propice orașului din care a plecat, deoarece Burdușa ales consilier județean Vrancea în 2016 a devenit primul român din Diaspora ales într-un Consiliu Judeţean în ţară, iar proiectele și modul de a face politică au fost influențate de experiența sa internațională.

De astăzi însă se alătură echipei tinere și eficiente a Departamentului Românilor de Pretutindeni, unde va continua să se dedice cauzei românilor din diapora.

Locuiesc în Italia de aproape 17 ani. Am început de jos, foarte de jos, ca mulţi dintre concetăţenii noştri nevoiţi să-şi caute un rost departe de ţară. A fost greu, dar am reuşit să depăşesc dificultăţile vieţii printre străini, iar cu timpul am simţit că a meritat acest sacrificiu. … Astăzi am primit o veste pe care am onoarea s-o împărtăşesc cu voi: am fost numit secretar de stat la Departamentul Românilor de Pretutindeni din cadrul Guvernului României. Mulţumesc domnului premier Ludovic Orban pentru această nominalizare, este o propunere care mă onorează şi mă responsabilizează în acelaşi timp, pe care am acceptat-o fără ezitare este postarea de pe pagina persoanlă de Facebook a dl. Burdușa.

Reprezentanții asociațiilor românești din Sardinia și Asociația Diaspora Civică Italia îi urează pe această cale, alături de clasicele urări de sfârșit de an, succes pe plan profesional și implicare cât mai activă în îmbunătățirea situației românilor din Italia.

Articolul precedentS-a deschis în Alghero al patrulea magazin românesc de pe insula Sardinia.
Articolul următorComunitatea românească din Olbia – un gând către cei din România