S-a deschis în Alghero al patrulea magazin românesc de pe insula Sardinia.

550

Ziua Națională a României a fost sărbătorită de comunitatea românească din Alghero alături de proprietarii celui de-al patrulea magazin cu produse românești din Sardinia.

Comunitatea românească din Alghero alături de primarul Mario Conoci

Stabiiți de mai bine de 15 ani în Alghero, soții Dumitru și Maria Dospinescu au decis să ofere comunității românești prilejul de a se simți mai aproape de România prin intermediul produselor de acasă. Cu aceasta ocazie  produsele noastre tradiționale romanești vor fi cunoscute și de  italienii din Sardinia și chiar de turiștii din toata lumea care viziteaza insula.


Consilierele Giorgia Vaccaro si Lelle Salvatore

Magazinul și-a deschis porțile pe data de 1 Decembrie iar la importantul eveniment au luat parte atât membri ai comunității românești din Alghero, reprezentanți ai  Asociației „Diaspora Civica”Italia, reprezentanți ai Asociației Interculturale „Cuore Romeno”-ODV  cât și reprezentanți ai autorităților locale, primarul orașului Alghero, domnul Mario Conoci  însoțit de  trei consilieri, Giorgia Vaccaro, Lelle Salvatore și Maria Grazia Salaris.

Domnul primar Mario Conoci le-a mulțumit proprietarilor pentru implicarea de care dau dovadă și a subliniat rolul pe care micile afaceri gestionate de români îl au în economia locală a orașului Alghero. De asemenea, a ținut să îi felicite pe români pentru spiritul de unitate și le-a transmis acestora un călduros ”La mulți ani!” cu ocazia Zilei Naționale a României.

La eveniment invitații s-au delectat cu produse tradiționale și muzică românească.

Magazinul ”Da Maria” din Alghero este localizat pe strada Alcide De Gasperi, nr. 38 B și este deschis în intervalul orar 08:00 – 13:00 ; 16:00 – 20:00

Articolul precedentApel umanitar către comunitatea românească din Sardegna
Articolul următorDupă două decenii în Italia se întoarce în România ca secretar de stat