Secretarul de stat Gheorghe Cârciu a participat astăzi, alături de comunitatea românească din Londra-Luton, la Sfânta Liturghie de la Biserica Sfântul Ioan Botezătorul și Sfântul Mucenic Alban din Luton.

Demnitarul DRP a subliniat contribuția pe care o aduce biserica la întărirea identității spirituale, culturale și naționale a românilor de pretutindeni. De asemenea, a reiterat disponibilitatea statului român de a susține proiectele din zona de spiritualitate și tradiție, o componentă importantă a programelor de finanțare nerambursabilă derulate de DRP.

„Astăzi, la Biserica Ortodoxă Română Sfântul Ioan Botezătorul şi Sfântul Mucenic Alban din Luton-Londra, în prezența comunității de credincioși români, am participat la Sfânta Liturghie, săvârșită de Înaltpreasfințitul Părinte Iosif, Mitropolitul Ortodox Român al Europei Occidentale și Meridionale.

În cadrul slujbei, au fost hirotoniți Părintele Radu și diaconul Marius, care vor sluji în bisericile românești din Londra. Să le fie binecuvântată lucrarea întru slava lui Dumnezeu!

Am fost impresionat de numărul mare de copii din comunitatea românească, prezenți la slujbă, ceea ce ne determină să dezvoltăm noi proiecte educaționale, adaptate nevoilor reale și dinamicii sociale din Marea Britanie”, a declarat Gheorghe Cârciu.

Sursa Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Articolul precedentVizită la școala românească de fotbal Eagles, din Londra
Articolul următorÎntâlnire cu comunitatea românească din Brent, duminică 18 iunie 2023