Ceremonia de închidere oficială a Festivalului Zilei Românilor de Pretutindeni, duminică, 28 mai 2023

80

Duminică, 28 mai, românii de pretutindeni invitați au participat la slujba arhierească de la Catedrala Patriarhală „Sfinții Împărați Constantin și Elena” și la ceremonia de închidere oficială a Festivalului Zilei Românilor de Pretutindeni.

„Am încheiat astăzi cele patru zile ale Festivalului ”AICI-ACOLO” la Palatul Patriarhiei, în prezența românilor din afara granițelor și a distinșilor noștri invitați. Acest eveniment ne-a adus mai aproape și ne-a arătat ceea ce cu toții știm în inimile noastre: că nu există decât o singură Românie și că vom fi mereu români, și aici și acolo.

A fost o ocazie specială în care am putut reafirma unitatea și legătura noastră strânsă, indiferent de distanța care ne separă.

Dragi români de pretutindeni, vă transmit recunoștința și admirația mea pentru dăruirea și implicarea voastră în promovarea identității românești în lume.

La mulți ani!”, a declarat secretarul de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu.

Sursa Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Articolul precedentA treia zi de Festival, momente artistice și dezbateri pe teme de interes pentru pentru românii de pretutindeni
Articolul următorUniți în credință, Ziua Românilor de Pretutindeni – Festivalul „Aici-Acolo” la Catedrala Patriarhală „Sfinții Împărați Constantin și Elena”