Întrevederea secretarului de stat pentru românii de pretutindeni, Gheorghe Cârciu, cu Ambasadorul Republicii Moldova în România, Excelența Sa Victor Chirilă, s-a desfășurat astăzi, 26 aprilie 2023, la sediul Ambasadei Republicii Moldova în România.

Discuțiile purtate în cadrul acesteia au vizat Proiectul de Tabere ARC 2023 și importanța participării la acestea a elevilor și tinerilor din Republica Moldova.

Programul de Tabere ARC 2023, ediția a XIV-a din acest an, va reuni un număr de peste 5.000 de participanți și se vor desfășura în Centrele de Agrement din județele: Neamț, Bistrița-Năsăud, Tulcea, Botoșani, Hunedoara și Gorj.

Programul de Tabere ARC 2023 este un proiect propriu al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Ministerul Sportului.

Detalii despre perioada de înscriere vor fi publicate în peioada imediat următoare. Vă invităm să fiți alături de noi și în ediția din acest an, pentru susținerea identității lingvistice și culturale a românilor de pretutindeni, program care va ajunge la aproape 28.000 de participanți.

Sursa Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

Articolul precedentProiectul Strategiei Naționale pentru Românii de Pretutindeni 2023 – 2026 poate fi consultat aici
Articolul următorStart la înscrieri pentru ”Taberele ARC” 2023 – peste 5 000 de tineri români care trăiesc în afara țării sunt așteptați în șase locații pitorești din România