Proiectul de Ordonanță cu privire la prima rectificare a bugetului de stat pe anul 2022, tocmai aprobat de Guvern, a adus Departamentului pentru Românii de Pretutindeni cea mai mare sumă primită vreodată în urma unei rectificări, scrie stiripesurse.ro

Astfel, dacă au existat instituții care au primit bani în plus, dar și altele ce au primit buget diminuat, DRP primește suma de peste 50 de milioane lei destinată proiectelor proprii și finanțării nerambursabile, după cum publică instituția pe website-ul propriu http://dprp.gov.ro/web/buget/.

Obiectivul DRP este acela de a veni in sprijinul activităților românilor de pretutindeni, prin promovarea drepturilor și intereselor acestora. Pentru întărirea identității entice, culturale, lingvistice și religioase, românii din afara granițelor vor putea accesa fondurile nerambursabile prin proiecte depuse la Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Articolul precedentConferința de lansare a proiectului ”Strategia de dezvoltare și consolidare a comunității românești din Italia”
Articolul următor,,Caravana Culturii”, ediția a VI-a