Final de concurs ,,Cupa Pescarului Oltean „ediția a II -a ,concurs organizat de Asociația Cataleya /Yris, prin coordonator ing. Costinel Stoica.
După o zi superbă de sfârșit de mai , am finalizat și concursul de pescuit sportiv ,,Cupa Pescarului Oltean „, un eveniment încheiat cu succes , care se dorește a deveni o tradiție și de ce nu , un eveniment de nivel național.
Toți participanții au fost încântați de concurs , promițând că se vor întoarce și vor încerca să promoveze acest eveniment.
Participanții la ,,Cupa Pescarului Oltean ” sunt iubitori de natură, respectă biodiversitatea și înțeleg ce înseamnă regenerarea resursei piscicole și ca orice sportiv, știu să-și respecte competitorul.
Prin acest concurs , ne dorim promovarea turismului piscicol din Drăgășani , ca formă complementară turismului viniviticol din zonă, dar și o valorificare a așezării în lunca Oltului. Lacurile de acumulare de pe cursul inferior al Oltului sunt generoase în acest domeniu. Este o șansă să dezvoltăm un nucleu pentru turismul pisciol.  Zona pescărească propusă este coerentă din punct de vedere funcțional în privința aspectelor geografice, economice și sociale, fiind amplasată pe cursul râului Olt, într-o zonă de luncă cu un potențial turistic piscicol și de agrement ridicat; de asemenea, în zonă se găsesc numeroase bălți private amenajate.
Mulțumim domnului ing. Costinel Stoica, omul care a făcut posibil acest concurs de pescuit sportiv , dedicând-se în totalitatea realizării lui !
Mulțumim domnului Marinescu pentru găzduire (Lacul Anduțu )!
???????? tuturor concurentilor pentru participare si sportivitate !
Articolul precedentZiua Internaţională a Copilului sărbătorită la Drăgășani
Articolul următorConferința de lansare a proiectului ”Strategia de dezvoltare și consolidare a comunității românești din Italia”