ASOCIAȚIA DACIA, prezentă la cel de-al 17 FESTIVAL DEDICAT VOLUNTARIATULUI „Responsabilitate individuală-acțiune colectivă”

553

 

Sâmbătă 16 octombrie 2021, Asociația Interculturală Româno-Elenă Dacia din Atena a fost prezentă la cel de-al 17 Festival dedicat voluntariatului , alături de 30 de organizații neguvernamentale care promovează acțiunile voluntare în folosul comunității. Vizitatorii au avut ocazia să cunoască activitatea organizațiilor de voluntari și să discute cu aceștia, o oportunitate ideală de a afla despre voluntariat în practică! Standul Asociației noastre a fost vizitat de zeci de persoane , români, greci sau turiști care au rămas profund impresionați de vasta noastră activitate.

 

                                                                                                                                      Vizitatorii au primit pliante cu acțiunile pe care le desfășurăm, precum și cărți poștale, pliante despre România. Începând cu 17:00, Piața Sintagma din capitala elenă a răsunat de muzică populară românească. Ștefan Bujor, elevul Școlii Internaționale de Limba Română Dacia, care funcționează cu sprijinul Departamentului Pentru Românii de Pretutindeni, a interpretat la saxofon melodii românești și grecești. Momente impresionante, cum a fost cel în care prietenii noștri eleni s-au prins în hora românească și au dansat împreună cu noi cu multă încântare, ne-au sensibilizat profund, dovedindu-ne încă o dată faptul că atunci când există cultură, implicare, dragoste față de semeni, nu există granițe! În continuare, Ansamblul Folcloric de Copii Dacia, precum și Ansamblul Folcloric de Femei au încântat publicul prezent cu dansurilor populare românești, dar și grecești, sub conducerea prof. Dimitris Aronis. Mulțumim foarte mult organizatorilor, voluntarilor care au ajutat la desfășurarea acestui eveniment, membrilor Ansamblurilor Folclorice Dacia precum și tuturor celor care au fost alături de noi! Organizatorii : Κίνηση Φορέων Εθελοντισμού, Noua Acropole”, „EKPOIZO”, „Expresia Europeană”, „Asociația Panhelenică a Activităților ALMA-”, „Iasis”, „Grupul de acțiune pentru Kaisariani”. https://www.facebook.com/261378604239071/posts/1461788377531415/?d=n

 

Sursa:Asociația Interculturală Româno-Elenă Dacia din Atena

Articolul precedentAlegeri locale in Italia – peste 120 de români candidaţi
Articolul următorS-a stins din viaţă Petrică Mâţu Stoian