În zilele de 3 şi 4 octombrie 2021 vor avea  loc alegeri locale în aproximativ 1.345  localități din Italia. Cetățenii români, în calitate de cetățeni comunitari, vor putea participa la acest scrutin electoral, atât în calitate de alegători, cât și de candidați. Anul acesta se aleg primarii în oraşe mari cum ar fi Torino, Milano, Bologna, Trieste, Napoli, dar şi  Roma, capitala Italiei.

Ca o dovada de integrare si simţ civic pe listele electorale s-au candidat peste 120 de cetaţeni romani care traiesc si muncesc in Italia, mai mult de 50 la suta sunt femei.

Unul dintre partidele puternice din Italia care a recrutat mulţi români pe listele electorale este Forţa Italia, candidaţii fiind selectaţi pe listele civice atât la primărie, cât şi la municipii în mai multe oraşe.

”Comunitatea romaneasca din Italia este foarte numeroasa cu peste un milion de persoane, foarte multi dintre acestea sunt de multi ani in Peninsula, lucreaza, si-au intemeiat familii si se implica in viata sociala, politica si civica. Sunt satisfacut de numarul mare de candidati romani la alegerile locale, este un semnal pozitiv in ceea ce priveste integrarea, le urez mult succes candidaţilor” declara Daniel Manda – presedinte al Asociatiei Interculturale Italia – Romania Cuore Romeno ODV, asociaţie care de 8 ani promoveaza activitaţi privind schimbul cultural si proiecte legate de integrarea romanilor in Sardinia si nu numai.

Articolul precedentDecernarea Diplomei de Excelenta doamnei Magdalena Arseni din partea asociatiei „Cuore Romeno”
Articolul următorASOCIAȚIA DACIA, prezentă la cel de-al 17 FESTIVAL DEDICAT VOLUNTARIATULUI „Responsabilitate individuală-acțiune colectivă”