Luni, 7 decembrie, Biserica Ortodoxă o cinstește pe Sfânta Filofteia, ocrotitoarea Țării Românești. De peste 600 de ani, țara Românească este vegheată de Sfânta Muceniță Filofteia – serbată cu mare evlavie pe 7 decembrie – ale cărei sfinte moaște se află la Curtea de Argeș.

Sfânta Muceniță Filofteia s-a născut la începutul secolului al XIII-lea în apropiere de oraşul Târnovo (Veliko Târnovo din Bulgaria de astăzi), capitala Țaratului (româno-bulgar), într-o familie de țărani. Este crescută în dreapta credință și evlavie de mama sa, care moare când Filofteia era încă mică. Copila postea, asculta Scripturile, învăța să-și păzească neîntinată fecioria, iar mai presus de toate era foarte milostiva. Copila săvârșea cu statornicie și răbdare toate faptele bune.

În cinstea Muceniței, credincioșii din Olbia și nu numai sunt invitați să participe la Sfânta Liturghie, care va fi săvârșită în cadrul lăcașului de cult din Olbia începând cu ora 09:00 de preotul paroh, Marian Găină alături de alți doi slujitori.

În după-amiaza zilei de 7 decembrie, atât de importantă pentru noi creștinii ortodocși va fi săvârșită taina Sfântului Maslu de un sobor de cinci preoți români din Sardinia.

Taina Maslului este lucrarea sfanta savarsita in numele Sfintei Treimi, de catre preotii Bisericii, prin care se impartaseste credinciosului bolnav harul nevazut al tamaduirii sau usurarii suferintelor trupesti, intarirea su­fleteasca, iertarea pacatelor. Partea vazuta consta din ungerea cu untdelemn sfintit, dupa ce s-a invocat prin rugaciuni speciale mila lui Dumnezeu prin puterea Sfantului Duh asupra celui bolnav, potrivit crestinortodox.ro.

Credincioșii sunt rugați să se prezinte în număr mare la eveniment sau să trimită ulei, făina, haine pentru cei aflați în nevoi pentru a fi Binecuvantate. Dumnezeu să ne Binecuvinteze cu al Sau Har și a Sa iubire de oameni, închieie preotul paroh mesajul său adresat credincioșilor din Sardinia.

Credincioșii sunt rugați să respecte cu strictețe recomandările autorităților și să mențină distanțarea socială și să poarte mască de protecție astfel încât să se evite infectările.

Articolul precedentNoi suntem schimbarea de care România are nevoie
Articolul următorAmbasadorul George Bologan i-a urat medicului Massimo Liberatori bun venit în rândul cetățenilor români!