Astăzi, 12 august, în Parohia Sfântul Ioan Botezătorul din Olbia, preotul paroh, Marian Găină, alături de noii hirotonisiți preoți de pe insulă, părintele Vasile de la Parohia Sassari și părintele Paul-Mugurel de la Parohia Oristano vă invită să le fiți alături în rugăciuni la săvârsirea slujbei Sfântului Maslu, începând cu ora 19:00.

Taina Sfântului Maslu, este slujba prin care Biserica se roagă pentru cei bolnavi, dăruindu-le harul tămăduirii, al iertării păcatelor prin ungerea cu untdelemn sfinţit însoţită de rugăciunea preoţilor (Pr. Prof. Dr. Dumitru Stăniloae, „Dogmatică”, vol III).Denumirea de maslu este de origine slavă: „maslo” care înseamnă „untdelemn”, dar se mai foloseşte denumirea de „eleoungere” – „ungere cu untdelemn”.Epistola Sfântului Apostol Iacob este cea care atestă originea practică a Tainei Sfântului Maslu, atunci când Apostolul vorbeşte de vindecarea celor bolnavi prin „rugăciunea credinţei”: „De este cineva bolnav să cheme preoţii Bisericii şi să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn în numele Domnului. Şi rugăciunea credinţei va mântui pe cel bolnav şi-l va ridica pe el Domnul, iar de va fi făcut păcate se vor ierta lui” (Iac.5, 15). Înţelegem prin aceste cuvinte că vindecarea bolnavului constă în credinţa sa în Dumnezeu, unită cu rugăciunea preoţilor şi chiar faptul că bolnavul cheamă preoţii să se roage pentru el implică credinţa lui în lucrarea lui Dumnezeu, „Doctorul sufletelor și al trupurilor”, prin aceasta făcând-o  lucrare a Harului lui Dumnezeu cu scopul de a-l vindeca (sufletește și trupește) și întări pe om, potrivit Doxologia.ro

Iubiți Frați și Surori întru Domnul cu bucurie vă asteptăm să fim Împreună rugători la Taina Sfântului Maslu, prin sfințirea untdelemnului, prin ungerea lui, iată primim vindecare de bolile noastre sufletești și trupești! Domnul să ne ajute pe toți în această perioadă încă dificilă. Doar rugându-ne și iertându-ne unii altora vom birui, a transmis un mesaj către credincioși părintele paroh Marian Găină de la Parohia Sfântul Ioan Botezatorul, din Olbia.

Credincioșii care doresc să participe sunt rugați ră respecte cu strictețe regulile anti COVID impuse de autorități, precum: respectarea distanțării sociale și purtarea măștii.

Articolul precedentExpoziție permanentă de ceramică de Horezu, la Oristano
Articolul următorCristian Buican: 10 August – Ziua Națională împotriva corupției