Cristian Buican: 10 August – Ziua Națională împotriva corupției

401

Cu puțin timp în urmă deputatul și președintele PNL Vâlcea, domnul Cristian Buican a anunțat pe pagina sa de Facebook că intenționează să inițieze o propunere legislativă prin care ziua de 10 August să fie recunoscută ca ”Ziua Națională a demnității românilor, a luptei împotriva corupției, abuzurilor și a injustiției”. 

Hotărârea a fost luată în urma evenimentelor din 10 August 2018, când peste 24.000 de români din țară și din străinătate au fost prezenți în Piața Victoriei din București pentru a protesta împotriva injustițiilor Guvernului PSD.

Protestul pașnic început în jurul orei prânzului a culminat cu o intervenție agresivă a jandarmilor, care au agresat fizic un număr important de protestatari prezenți în piață. De asemenea, în după amiaza acelei zile intervenția agresivă s-a manifestat și prin gazarea protestatarilor, când jandarmii au făcut exces de zel și au lansat către mulțime, din care făceau parte copii și femei, butelii întregi de gaz lacrimogen. 

Astăzi, la doi ani de la evenimente, dosarul anchetării abuzurilor din acea zi a fost declarat parțial închis în luna iunie, fără a fi găsit niciun vinovat. La insistențele Guvernului PNL dosarul a fost redeschis în această lună. Reevaluarea este în curs, iar o sentință finală este așteptată în curând.

Protestele din 10 august au reprezentat punctul culminant al unei serii de proteste, începute în iarna anului 2017, atunci când în piață s-au adunat peste 300.000 de români să scandeze împotriva intervenției agresive a Guvernului PSD în domeniul justiției (Ordonanța 13, modificarea legilor justiției).

Domnul Mihai Daniel Manda, candidat pentru funcția de consilier județean, al județului Vâlcea a declarat pentru ziarul nostru:

”Felicit inițiativa domnului președinte Cristian Buican. Românii au nevoie de recunoașterea eforturilor în înlăturarea unui guvern care a făcut mai mult rău decât bine. Prezența lor în stradă pentru mai bine de un an s-a dovedit a fi un act de curaj, devotament și perseverență. Și eu am fost mereu alături de ei, chiar dacă de la mii de kilometri depărtare, dar cred că efortul nostru nu a fost în zadar. Fără prezența lor în stradă legile justiției ar fi fost masacrate mișelește, iar Partidul Social Democrat ar fi continuat programul de distrugere a economiei românești.

Felicit această propunere și sper că la anul, la data de 10 august, cu toți să sărbătorim ziua demnității și a luptei împotriva corupției”.

Articolul precedentTaina Sfântului Maslu, astăzi, la Olbia
Articolul următorDeschiderea primei expoziții permanente de ceramică de Horezu la Oristano