Românii sunt liberi să călătorească din și spre Italia

550

Ieri seara românii au primit mult așteptata veste. Pot călători liberi, fără restrictii la sosire și fără obligația de a intra în carantină de 14 zile la reîntoarcerea din Italia. 

De la orele 00.00 ale zilei de 23 iunie au fost ridicate restricțiile pentru românii din Italia și Franța. Potrivit articolului 1 Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență:

Începând cu data de 23.06.2020, se exceptează de la măsura carantinării/izolării persoanele care sosesc în România din Finlanda, Italia, Estonia, Irlanda și teritoriul european al Franței (Franța metropolitană)”.

De asemenea, vor fi reluate zborurile  către și dinspre țările care fac obiectul excepției de la carantinare/izolare, menționate mai sus, pot fi reluate pe toate aeroporturile din România.

Astfel, zona verde din care românii se pot întoarce acasă sau pot călători fără restricții este compusă din următoarele țări: Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croația, Elveția, Estonia, Finlanda, Franța metropolitană (teritoriul european al țării); Germania (cu excepția districtului Kreis Gutersloh care este zonă galbenă); Grecia, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia, Slovenia și Ungaria. 

Domnul Viorel Badea, senator PNL pentru Diaspora mereu atent si sensibil la exigențele celei mai mari comunități de români din afara României a fost primul care a anunțat prin intermediul paginii de Facebook redeschiderea zborurilor și eliminarea restricțiilor pentru românii din Italia, Franța continentală, Irlanda, Finlanda și Estonia. 

Articolul precedentCastigatoarea concursului ” Deseneaz-o pe mama” doneaza premiul
Articolul următor24 iunie – ziua Universala a iei