Românca noastră, Nicoleta Careba, fata cu părul bălai și maini de aur a participt cu succes la finala națională a celui mai mare concurs de hairstyiling din Italia, ”MR HAIR ARTIST AWARD”, desfășurat în comuna Paestum, din provincia italiană Salerno pe 12 și 13 ianuarie. Proba finală și evenimentul a fost transmis pe toate canalele de televiziune italiană.

Chiar dacă Nicoleta, românca noastră a reprezentat Sardinia, s-a simțit mereu româncă, după cum ne-a declarat, fiind susținută și încurajată de o echipă de traineri români, dintre care făcea parte și fosta ei maestră Liuba Trofaniuc, profesionist în domeniu și membră a juriului.

Deși nu a urcat pe podium, Nicoleta a reușit să câștige atât admirația publicului cât și a juriului, clasificânduse printre cei mai buni 20 de hairstyliști din peninsulă la categoria ”Coafuri mireasă fantasya”.

Prezentă în Italia de mulți ani și cunoașterea la nivel avansat a limbii italiene i-a îngăduit ca în timpul competiției să traducă pentru personalitățile române din juriu, lucru ce i-a permis să dezvolte noi proiecte de viitor cu stiliști din țară și din Europa.

Chiar dacă emoțiile și-au spus cuvântul, Nicoleta a demonstrat încă o dată prin caracterul ei modest că se poate face carieră la orice vârstă. Nu a uitat nicio clipă de unde a plecat, așa cum ne-a mărturisit și a demosntrat din nou, așa cum îi place să afirme că ”Banatu-i fruncea”.

Pe această cale îi transmitem felicitările redacției noastre și mult succes la competițiile viitoare.