Reuniunea membrilor Asociației Diaspora Civica, la Bologna

274

În weekend-ul ce tocmai s-a încheiat a avut loc, la Bologna, în Emilia-Romagna întâlnirea membrilor asociației diaspora civică din toată Italia. Reprezentanții din Sardinia, Sicilia, Veneto, Lombardia și Toscana s-au reuniut pentru a evalua activitatea asociației din primul ei an de activitate și a stabili noile priorități pentru anul 2020.

Reuniunea a fost prezidată de unul din fondatorii și susținătorii asociației, dl. Mihai Daniel Manda, președintele Asociației Cuore Romeno din Oristano, care a avut plăcerea de a împărtășii cu cei prezenți experiențe și cunoștințe în domeniul scrierii și managementului de proiect. Au fost promovate și s-a discutat despre liniile de finațare ale Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, dar și despre finanțările Comisiei Europene prin programul Erasmus+.

Am primit cu bucurie invitația prietenilor nostri de la Asociația Diaspora Civica Italia, cu care am colaborat în primul an foarte bine. Îi considerăm partenerii nostri, iar reprezentanții din Sardinia s-a dovedit a fi mereu alături de inițiativele și proiectele noastre. Le urez un an nou plin de realizări și sper ca experiențele noastre să le fie de folos în implementarea viitoarelor proiecte, a declarat domnul Manda la finalul întâlnirii.

S-au dovedit a fi receptivi și motivați, iar la sfârșitul întânirii se putea vedea în privirile lor speranță și determinare. Conferința a fost una scurtă dar productivă, sufiectă pentru stabilirea noilor ținte din care comunitatea românească să aibă de câștigat.

La sfârșitul întâlnirii, președintele Asociației Diaspora Civică Italia, Adrian Buruiană ne-a declarat: Sunt bucuros să fim împreună la un an de când am decis să punem temeliile acestei asociații. A fost un an dinamic din care am învățat cu toții și cred că acesta este momentul stabilirii strategiei scurte și medii a asociației pe care cu toții o reprezentăm în teritoriu. Vă amintim că prioritatea noastră reprezentarea intereselor comunității românești și de aceea lucrăm la scrierea și implementarea de proiecte în folosul membrilor acesteia.

Articolul precedentO româncă printre cei mai buni hairstyliști din Italia
Articolul următorProiectul ”Bully for you!” prezentat la Institutul Mossa din Oristano