Taina Sfântului Maslu va fi sărvârșită la Olbia pe 15 ianuarie

Taina Sfântului Maslu, este slujba prin care Biserica se roagă pentru cei bolnavi, dăruindu-le harul tămăduirii, al iertării păcatelor prin ungerea cu untdelemn sfinţit însoţită de rugăciunea preoţilor, potrivit Pr. Prof. Dr. Dumitru Stăniloae, „Dogmatică”, vol III. Denumirea de maslu este de origine slavă: „maslo” care înseamnă „untdelemn”, dar se mai foloseşte denumirea de „eleoungere” – „ungere cu untdelemn”.

Epistola Sfântului Apostol Iacob este cea care atestă originea practică a Tainei Sfântului Maslu, atunci când Apostolul vorbeşte de vindecarea celor bolnavi prin „rugăciunea credinţei”: „De este cineva bolnav să cheme preoţii Bisericii şi să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn în numele Domnului. Şi rugăciunea credinţei va mântui pe cel bolnav şi-l va ridica pe el Domnul, iar de va fi făcut păcate se vor ierta lui” (Iac.5, 15), potrivit Dexologia.ro. Este deci importantă credința bolnavului și ungerea cu undelemn însoțite de rugăciunile preoților pentru ca Dumnezeu, ”Doctorul sufletelor și trupurilor” să ne dea nouă vindecare trupească și sufletească.

La întrebarea simplă ”Ce este?” taina Sfântului Maslu, părintele paroh Marian Găină ne-a răspuns: „Vindecarea ultimă spre care țintește Taina Sfântului Maslu este restaurarea omului întreg și readucerea lui în starea de sănătate și de relație cu Dumnezeu și cu semenii” .

Iubiti Credinciosi, continuă părintele, cu dragoste frățească vă rog să binevoiți să ne fiți alături în rugăciune, miercuri, 15 ianuarie, începând cu orele 18:30 la săvârșirea Tainei Sfântului Maslu. Invitat de seamă il vom avea pe Părintele Călugăr Chiril, de la Mânăstirea Caraiman, jud. Prahova, cel care ne va bucura inimile cu un cuvânt duhovnicesc de folos.

Fiecare creștin este bine să aducă spre sfințire o sticla de ulei, un pachet de făina, pomelnicul viilor și o haină a celor bolnavi care nu pot ajunge la sfânta biserică! Dumnezeu să ne binecuvinteze!

Articolul precedentRomânca cu mâini de aur
Articolul următorO româncă printre cei mai buni hairstyliști din Italia