Coafuri de lux realizate de mâinile dibace ale unei românce din Sardinia.

Nicoleta Careba, născută în Banatul de Munte, în Valea Alamjului,
mai precis în Sopotu- Vechi, într-o familie de oameni modești și cu credință în Dumnezeu.

Ajunge în Sardegna în 2007 și chiar dacă este absolventă a școlilor de agronomie și contabilitate, românca noastră cu ”părul bălai și mâini de aur”, așa cum o dezmiardă prietenii începe să muncească în domeniul asistenței bătrânilor la domiciliu (n.r. badante), ulterior ca babysitter și traducător la o școală de șoferi, acordând asistență strâinilor. Asta nu o împiedică să se implice în acțiuni de voluntariat, cât și în activități bisericești.

Își începe cariera de makeup artist și hair stilist în urmă cu 7 luni, urmând cursuri în domeniu la prestigioase școli în Italia, România, Republica Moldova și Franța.

Vine descoperită de maestrul Luigi Serrone, președintele stiliștilor din peninsulă uimit de sculpturile în păr ale româncei noastre. Încurajată să urmeze această stradă, Nicoleta vine încurajată să participe la concursul lansat de Naționala Italiană, unde reușește să ajungă până în finală, nu o dată, ci de două ori, la două categorii diverse: Coafură de mireasă și Coafură de seară.

Finala va avea loc pe data de 12 și 13 ianuarie, la Paetum, Salerno, competiție în care românca noastră va reprezenta Sardinia, împreună cu alți 5 colegi.

Finala va fi jurizată de arbitri internaționali, precum Georgiy Kot din Rusia sau Liuba Trofaniuc, din România.

Chiar dacă reprezint Sardinia, sufletul meu este tot în Banatul meu drag, unde mi-a rămas familia și prietenii. Sunt mândră că sunt româncă și bănăteancă și chiar dacă țara și oamenii mei sunt departe merg cu tărie înainte pentru a demonstra tuturor că Banatu-i Fruncea.

Finala va putea fi vizionată în direct, duminică, 12 ianuarie și luni, 13 ianuarie accesând următorul link: www.stiletv.it/diretta?fbclid=IwAR2ggrF8NrMlBZA58vaa5ItcfrX26zCU-S17b8jpYjBNJLYFXh-_Cf2n9GM

Articolul precedentBotezul Domnului sărbătorit la Olbia
Articolul următorCe este Maslul și de ce este important să fim prezenți