Curs de limba , cultura si civilizatie romaneasca

348

Marti 11 decembrie 2018 domnul Viorel Merlusca– consilier al Asociatiei Interculturale Italia –Romania “Cuore Romeno” din Oristano impreuna cu doamna profesoara LCCR Florentina Ionescu s-au intalnit la Alghero cu consilierul cultural al primariei orasului – Gabriella Esposito. S-a discutat despre necesitatea introducerii unei clase de limba, cultura si civilizatie romaneasca pentru copiii cetatenilor romani rezidenti in Alghero si imprejurimi.

Doamna consilier a fost entuziasmata de aceasta propunere si a promis ca acest proiect se va realiza cat mai curand intelegand necesitatea copiilor romani de a avea posibilitatea cunoasterii traditiilor, culturii si istoriei Romaniei.

Cursul de limbă, cultură și civilizaţie românească (LCCR) este un proiect internaţional dezvoltat în cadrul unui parteneriat între Ministerul Educaţiei din România şi alte state membre UE.

Obiectivul principal vizează predarea cursului opţional de limbă, cultură şi civilizaţie românească elevilor români înscrişi în unitățide învăţământ din Belgia, Italia şi Spania.

Cursul LCCR este structurat într-un format de 2 ore pe săptămână, în baza unei programe și este predat de profesori calificați,selectați prin concurs din rândul comunității. Pe lângă orele de curs, profesorii și elevii sunt implicați în activități culturale, de promovare a culturii și civilizației românești în mediile educaționale și în comunitățile din țările de adopție.

In Sardinia astfel de cursuri sunt organizate la Cagliari cu doamna profesoara LCCR Rodica Agape si la Sassari cu domna profesoara LCCR Florentina Ionescu

Articolul precedentAtentie, s-a modificat codul rutier italian privind circulația vehiculelor înmatriculate în străinătate
Articolul următorFoglio di via, solutia pentru romanii din Italia