Asociația Românilor din Italia în colaborare cu Salvamamme au completat prima acțiune „SOS Ucraina” sub sloganul „Grazie Roma” care constă în ajutorarea populației greu încercate de ororile războiului.
Acțiunea a început prin strângerea de ajutoare la început săptămânii curente donatorii fiind cetățeni italieni, cetățeni români, membri ai Asociației Romanilor din Italia.
Aproximativ 18 tone de ajutoare umanitare (alimente, medicamente, paturi, produse de igienă corporală, îmbrăcăminte, încălțăminte, etc.) au pleca în această după-amiază către refugiații din taberele de la Isaccea, Cernăuți și Odessa. Descărcările vor fi coordonate cu ajutorul autorităților române și ucrainene. Între timp pentru următoarele misiuni încercăm să identificăm și alte nevoi ale victimelor războiul din Ucraina.
Eugen Terteleac, președintele ARI a declarat: “Mulțumim tuturor celor care au donat bunuri semenilor lor din Ucraina. De asemenea, mulțumim celor care au sprijinit și au făcut posibilă îndeplinirea acestei misiuni. Au fost alături de noi autorități ale statului român, consulatul de la Roma, primăria Romei, asociații de voluntariat, oameni de afaceri și compania Elephant Moving care a asigurat logistica. Nu în ultimul rând aduc mulțumiri și președintei Salvamamme, MariaGrazia Passeri pentru parteneriatul și acțiunile comune organizate de-a lungul timpului. Am învățat de la MariaGrazia că aceste tipuri de acțiuni trebuiesc făcute cât mai mari.”
Cosmin Mitrea, coordonatorul Secției Consulare, ministru consilier: „Trebuie să avem în vedere că genul ăsta de manifestări apar la puțină vreme după provocările pandemiei COVID şi ne bucură faptul că dăm dovadă, încă o dată, de solidaritate, de faptul că suntem atenți cu ceilalți, iar noi ca ambasadă, de asemenea, suntem bucuroși că putem să promovăm şi să susținem astfel de acțiuni.”
MariaGrazia Passeri, președinta Salvamamme: „Acesta este rezultatul unei colectări extraordinare ca răspuns la apelul lansat de Salvamamme și Asociația Românilor din Italia, asociație care de ani de zile trimite ajutoare României și Ucrainei. Văzând cum crește acest dezastru ne-am coordonat imediat cu administrațiile locale pentru a ajuta. S-au alăturat sute de oameni, de la pensionar, care a adus câțiva litri de lapte până la studentul rus care nu s-a oprit din plâns”. Primul camion este pe drum iar în câteva zile va pleca următorul în format nursery.”

Biroul de comunicare – Asociatia Romanilor din Italia

Articolul precedentPENTRU TINE, MAMĂ DRAGĂ!-Mărțișor de la Atena
Articolul următorInformații privind înscrierea elevilor ucraineni în unități de învățământ preuniversitar din România