La sedința ordinară de vineri, 26 noiembrie a.c., la propunerea președintelui Constantin Rădulescu, Consiliul Județean Vâlcea a aprobat achiziționarea Culei Greceanu (monument istoric, clasa A), situată în comuna Măldărești, județul Vâlcea.

Retrocedate moștenitorilor familiei Greceanu încă din anul 2007, imobilele acestui monument istoric au făcut, până în prezent, obiectul unui contract de închiriere între proprietari și CJ Vâlcea.
Potrivit proiectului de hotărâre, suma aprobată pentru cumpărarea acestui monument istoric este de 400.000 euro, prețul fiind agreat de ambele părți, în urma unui proces de negociere, care a avut la bază un raport de evaluare.
„După mai multe încercări de a achiziționa Cula Greceanu, de astăzi, putem spune că județul Vâlcea își îmbogățeste patrimoniul cu un monument istoric de importanță națională. Mă bucur că acest proces lung și anevoios a ajuns la final și că acest obiectiv istoric nu a devenit proprietatea privată a cuiva, ci a intrat în patrimoniul județului Vâlcea. Și nu ne vom limita doar la achiziționarea lui, ci, pentru a-i păstra valoarea istorică, vom căuta soluții financiare, care să ne permită realizarea de lucrări de restaurare și conservare, ca și în cazul Muzeului Memorial Nicolae Bălcescu.” – Constantin Rădulescu, președintele CJ Vâlcea.
Sursa: Consiliul Judetean Vâlcea
Articolul precedentZiua Naţională a României, sărbătorită la Atena
Articolul următorMesajul cu ocazia sărbătorilor de iarnă al viceprimarului municipiului Drăgăşani