Vizita secretarului de stat Gheorghe-Florin Cârciu, programată pentru perioada 19-21 februarie, se amână la recomandarea Ministerului Afacerilor Externe (MAE), în contextul evoluțiilor curente din Ucraina.
.
„Delegația Departamentului pentru Românii de Pretutindeni va fi prezentă în Ucraina de îndată ce situația regională o va permite.”, anunță DRP într-un comunicat de presă.
Departamentului pentru Românii de Pretutindeni (DRP) anunțase vizita oficială în regiunea Cernăuți, Ucraina, pentru perioada 19-22 februarie 2022, a secretarul de stat Gheorghe-Florin Cârciu, in care erau programate intalniri cu reprezentanți ai instituțiilor publice din regiune, în vederea deschiderii unui dialog constructiv și a unei bune colaborări în direcția susținerii etnicilor români din această zonă. Totodata, erau programate întrevederi cu reprezentați ai comunității românești, iar delegatia DRP urma să ofere laptopuri, tablete, ghiozdane complet echipate și materiale identitare pentru promovarea valorilor culturale românești și a simbolurilor naționale.

Articolul precedentTe-ai înregistrat să votezi? Daca nu ai reușit până acum nu mai aștepta!
Articolul următorDRP vine în sprijinul mediului asociativ românesc din Transcarpatica, Cernăuți și Odesa