Te-ai inregistrat sa votezi? Daca nu ai reusit pana acum nu mai astepta. Este mesajul care circula pe retelele de socializare si care indeamna romanii din UK sa se inscrie pentru a putea vota la alegerile locale, din luna mai. Iata ce scrie Annie Kendal, o romanca stabilita in Marea Britanie.
„Cu toate ca suntem o comunitate Romaneasca foarte mare in UK si mai ales in Londra, din pacate nu avem voci care sa ne reprezinte la nivel local guvernamental sau national.
De curind am avut o discutie cu un Consilier din cadrul unei primarii din Nordul Londrei si ma intreba care este problema deoarece statisticile arata ca in anii precedenti romanii nu voteaza in ciuda faptului ca suntem foarte numerosi. Sincer nu am stiut ce sa ii raspund.”

Majoritatea Românilor, din pacate, nu sunt înregistrați pe listele electorale din Marea Britanie, pentru că nu consideră acest lucru ca fiind important.
Dimpotriva este foarte important să ne înregistrăm la vot pe listele electorale și a ne face astfel vocea auzită prin prezenta la vot care nu este absolut deloc costisitoare. În momentul în care suntem înregistrați pe listele de vot avem dreptul să participăm la alegerile locale din acest an care cum am scris mai sus vor ave loc pe data de 5 Mai 2022.
Daca ne dorim sa avem o voce, sa ne facem auziti si sa ne aducem aportul, acum este sansa si dreptul fiecuruia din noi. Mai scrie aceasta pe contul de facebook.

Articolul precedentSpania: Un român riscă 286 de ani de închisoare. A abuzat zeci de copii
Articolul următorMAE amână vizita delegației DRP