In data de 07/09/2021 a avut loc sedinta semestriala a asociatiei interculturale ,, Cuore Romeno” (denumirea oficiala Associazione Interculturale Italia – Romania ,,Cuore Romeno”- ODV). In cadrul intrunirii, la unul dintre punctele de pe ordinea de zi a fost discutata decernarea Diplomei de Excelenta dnei Magdalena Arseni.

 

Doamna Magdalena Arseni este membra a asociatiei din anul 2018 participand activ si energic la toate actiunile , evenimentele si obiectivele propuse. Avand o inclinatie speciala spre a face voluntariat, doamna Magdalena a fixat drept scop in viata ,,intrajutorarea semenului”: oricand, la orice ora a fost solicitata , a raspuns cu promptitudine si a ajutat cu drag persoanele cu probleme. A donat bani, haine, obiecte de uz casnic, a oferit informatii, cazare, transport tuturor celor care au avut nevoie. In vocabularul ei nu exista cuvantul ,,nu pot” sau ,,nu stiu” ci ,,imediat”, ,,stai ca vin”, ,,vin acum”, etc.

In aceasta lupta continua in ajutorarea tuturor isi face timp chiar si pentru promovarea culturala a Romaniei incercand continuu sa coaguleze comunitatea romaneasca din Bologna, sa creeze o comuniune sufleteasca intre romani si italieni.

In prezent doamna Magdalena Arseni se afla pe lista civica a Bologna Forum Civico drept candidat pentru functia de consilier comunal sprijinind pe domnul Stefano Sermenghi in cursa electorala pentru primaria orasului Bologna.

Pentru toata aceasta energie pozitiva revarsata in jur, pentru toata incarcatura emotionala din persoana dumneaei si pentru toate eforturile depuse in sprijinul romanilor din Italia si din Romania consiliul director si membrii asociatiei ,,Cuore Romeno” au decis acordarea unui premiu dnei Magdalena Arseni. Acest cadou infim este o modesta recunoastere a meritelor si eforturilor depuse de aceasta in sprijinirea vietii civice romanesti din Italia.

Diploma de Excelenta a fost inmanata de catre domnul Daniel Mihai Manda, presedintele Associazione Interculturale Italia-Romania ,,Cuore Romeno”- ODV, in data de 12/09/2021 in speranta ca aceasta ii va aduce noroc in campania electorala. Indiferent de rezultatul final al alegerilor din Bologna doamna Magdalena Arseni a castigat sigur un loc in inimile noastre.

Felicitari si succes!

Loredana Dirlau

Articolul precedentO surpriza plăcută la alegerile locale din Bologna (3-4 octombrie 2021)
Articolul următorAlegeri locale in Italia – peste 120 de români candidaţi