Și anul acesta Asociația Interculturală Italia-Romania ”Cuore Romeno” ODV din Oristano beneficiază de finanțarea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni pentru proiectul ”Smart2Impact”, un proiect adresat comunității românești din Italia.

Proiectul are ca obiectiv creșterea nivelului de angajabilitatea și întărirea identității cetățenii români sau cu origini românești din Italia, prin dezvoltarea competențelor digitale și de tip „soft” într-un context marcat de schimbări sociale și economice, care au afectat și afectează un număr important de români cu vârstă cuprinsă între 18 si 65 de ani din peninsulă.

În era tehnologizării, alfabetizarea digitala a devenit la fel de importantă ca cea clasică. Perioada pandemiei ne-a demonstrat cât de importantă este interacțiunea online în raport cu angajatorul sau în vederea consolidării relației stat-cetățean. Capacitatea de folosire a resurselor digitale va permite beneficiarilor acestui proiect și întregii comunități românești din Italia să acceseze resurse educaționale și culturale digitale – astfel vor avea acces la înregistrări video, audio, cărți în format digital care le vor permite să își formeze păreri clare despre ceea ce înseamnă cultura românească autentica și noile metode de învățare.

În cadrul proiectului vor fi organizate două conferințe la care vor participa experți în domeniul muncii și social, dar și o serie de 4 workshopuri online care au ca scop educarea digitală cu privire la etica muncii și dinamicile pieței muncii românești și italiene.

Proiectul se va desfășura online în perioada iulie – octombrie 2021.

Informațiile privind programul conferințelor și sesiunilor de training vor fi publicate pe Pagina web și de Facebook a Asociației.

Web: https://cuoreromeno.com

Facebook: https://www.facebook.com/cuoreromenoodv

Articolul precedentTudor Vladimirescu şi ţinuturile vâlcene
Articolul următor8 proiecte importante, depuse la CNI de către primăria Bujoreni – jud. Vâlcea