Româncă din Sardinia – Erou pentru o bătrână de 100 de ani testată pozitiv Covid-19

1362

O româncă, asistentă familială în Cagliari, un adevărat erou pentru familia greu încercată de infecția cu SarS-CoV-2.

Nu de mult am primit pe adresa redacției un mesaj de mulțumire din partea familiei pentru care lucrează românca noastră. Nicoleta Careba originară din Valea Alamjului, mai precis în Sopotu- Vechi,  se afla în concediu în România când a aflat că bătrâna în vârstă de 100 de ani pe care o îngrijește a fost testată pozitivă la Covid. La aflarea veștii Nicoleta a decis să își întrerupă concediul și să se întoarcă alături de bătrânica de 100 de ani pentru a-i fi alături.

După săptămâni de luptă în care bătrâna a fost hrănită cu biberonul virusul Covid-19 a fost învins, iar astăzi bătrâna se simte bine.

„Ma simt mândră că am putut să fiu alături de bătrână în special în acele momente în care avea într-adevăr nevoie. Întotdeauna mi-am urmărit instinctul în tot ce fac și niciodată nu am dat greș. Pot afirma cu voce tare, românul are suflet bun, și sunt sigură că orice conațional s-ar fi confruntat cu această problemă ar fi reacționat la fel”, a mărturisit Nicoleta Careba, românca care ne face onoare în cadrul comunități de români din Sardinia.

Uimiți de gestul româncei noastre, familia bătrânei a dorit să transmită un mesaj Nicoletei și românilor care lucrează în acest sector: ”A fost cu adevărat un gest nobil și uman, pentru că puțini ar fi renunțat la vacanță, riscând să fie infectați. În cele două săptămâni petrecute împreună având grijă de mama mea, am putut vedea profesionalism, umanitate și dragoste pe care Nicoleta le pune în munca ei, fără să-și piardă niciodată inima sau să arate oboseală. În ciuda angajamentului mare și a dificultăților care au apărut în unele momente, nu și-a pierdut zâmbetul. Cred că munca multor femei care vin din afară pentru a se îngriji și a-i ajuta pe cei dragi nouă este o contribuție prețioasă pentru noi toți și ar trebui tutelată și apreciată cu mai multă atenție și nu numai ca sentiment de recunoaștere, ci și ca protecția drepturilor lucrătorilor”.

 

Articolul precedentAcord de parteneriat între Asociația Interculturală Româno-Elenă Dacia din Atena și Biblioteca Națională a României
Articolul următorAsociația Interculturală Dacia din Atena a marcat ZIUA INTERNAȚIONALĂ A NONVIOLENȚEI ÎN ȘCOLI