Sâmbătă, 30.01.2021, profesorii și elevii care participă la Școlile de Limba Română Dacia ce funcționează cu sprijinul Departamentului Pentru Românii de Pretutindeni în cadrul Asociației Interculturale Dacia din Atena au marcat ZIUA INTERNAȚIONALĂ A
NONVIOLENȚEI ÎN ȘCOLI, transmițând un mesaj clar și sigur tuturor: STOP VIOLENȚA!
În cadrul activităților de astăzi, profesorii școlii au prezentat elevilor care au au participat la acest webinar de informare, fotografii, înregistrări video și informații despre violență, prietenie, dragoste și despre modul în care trebuie să reacționăm în situații de violență verbală sau fizică. Eleviii au scris si au desenat mesaje împotriva violenței pe care le puteți viziona în acest album.
Tot în acest context, Asociația noastră a încheiat un acord de parteneriat cu Asociația Conil, prin intermediul căruia 15 elevi ai școlii Dacia au participat cu desene în cadrul expoziției virtuale de desen și pictură” O călătorie în lumea prieteniei” care a fost lansată în mediul online pe 20 ianuarie, iar din 29 ianuarie lucrările au trecut în real prin organizarea unei alte expoziții în aer liber.
Violenţa şcolară este doar una dintre manifestările violenţei cotidiene. Un studiu UNICEF confirmă amploarea zguduitoare a abuzului fizic, sexual şi emoţional la care sunt supuşi copiii în toată lumea. Unele dintre cele mai importante concluzii ale acestui raport arată că încă de la vârste fragede copiii din întreaga lume sunt supuși la: disciplinare prin violenţă, sunt victime ale intimidării și bullyingului sau ale violenței sexuale.
Sensibilizarea faţă de fenomenul violenţei şcolare ar trebui, firesc, să ducă la creşterea eforturilor depuse pntru ameliorarea situaţiei prezente.
Pe 30 ianuarie, în mai multe ţări ale lumii, este sărbătorită Ziua Internaţională a Nonviolenţei în Şcoli cu scopul promovării ideii de educare a copiilor în armonie, solidaritate şi respect, mesajul principal al acestei zile fiind dragoste, nonviolenţă şi pace. Dragostea este mai bună decât egoismul, nonviolenţa este mai bună decât violenţa şi pacea este mai bună decât războiul.
În cadrul întâlnirilor de astăzi ne-am bucurat și de mesajul transmis de către artistul Alex Ștefănescu care, in piesa Antibullying, atrage atenția asupra impactului pe care bullyingului și violența îl au pe termen lung! Nu poți tu să mă iubești, cât pot eu să te iubesc este mesajul cu care sperăm să ajungem împreună în inima și sufletul tuturor participanților și susținătorilor acestui eveniment.
STOP VIOLENȚEI ÎN ȘCOLI!
Sursa: Facebook
Articolul precedentRomâncă din Sardinia – Erou pentru o bătrână de 100 de ani testată pozitiv Covid-19
Articolul următorMinistrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, anunţă …