Acord de parteneriat între Asociația Interculturală Româno-Elenă Dacia din Atena și Biblioteca Națională a României

489

Prezentă la București, Daniela Popescu, președinte, a încheiat în data de 26.01.2021, un acord de parteneriat între Asociația Interculturală Româno-Elenă Dacia din Atena și Biblioteca Națională a României.

 În cadrul acestui parteneriat se vor organiza diferite acțiuni de promovare a valorilor culturale românești, patrimoniul cultural fiind un element definitoriu al identității naționale.
Carmen Mihaiu, director al Bibliotecii Naționale a donat un fond de carte bibliotecii asociației, menit să susțină acest demers, urmând ca în lunile următoare să se realizeze o donație de circa 1.000 de volume.
Reamintim că, prima colaborare între școala noastră și Biblioteca Națională a avut loc de Ziua Culturii Naționale, în cadrul căreia am organizat împreună evenimentul cultural “Fețele Culturii, Vocile Diasporei”, la care a participat Bogdan Gheorghiu, ministrul culturii, Ovidiu Burdușa, secretar de stat la DRP, precum și 100 de copii români din diaspora, care au recitat strofele poemului Luceafărul.
Dorim să adresăm mulțumiri conducerii Bibliotecii Naționale a României pentru sprijinul acordat promovării culturii românești dincolo de granițele țării!
Sursa: Facebook
Articolul precedentPrima biserică ortodoxă la Olbia
Articolul următorRomâncă din Sardinia – Erou pentru o bătrână de 100 de ani testată pozitiv Covid-19