Sursa foto: https://thetimesofafrica.com/

Smart Cities Diapora naște ca un instrument prin care se va realiza o punte între autorități, companii și români. Elaborat și susținut de prim-vicepreședintele PNL Diaspora, Radu Lupu, proiectul își propune să conecteze orașele în care trăiesc românii din diaspora, prin intermediul unei platforme portal comună care să comunice cu platforma Smart City și care să faciliteze schimbul de date și informații între oameni și între administrațiile publice. 

Inițiativa are ca obiectiv construirea unui ecosistem digital favorabil inovării, networking-ului și colaborării între români. 

În timpul lansării oficiale a proiectului inițiatorul acestuia a amintit că, crearea unei comunități bazată pe tehnologia informațională se concentrează pe respectarea unor principii care să impulsioneze colaborarea și sprijinul reciproc al tuturor românilor din diaspora. Aceste principii sunt: accesibilitatea, interconectivitate, mobilitate, transparență și o bază de date ușor accesibile celor interesați. 

Acest proiect se bazează pe o serie de inițiative care să vină în folosul comunității. Proiectul își propune astfel să promoveze turismul și sănătatea, accesul la un sistemul de învățământ digital, dezvoltarea a noi proiecte, birouri de asistență și orientare privind serviciile digitale, organizarea unei serii de cursuri de formare în domeniul digital, dar și furnizarea de informații cu privire la oportunitățile de finanțare. 

Proiectul urmărește încurajarea companiilor românești să se extindă pe piața internațională, să crească viteza de dezvoltare a afacerilor și să ofere acces mai bun la servicii publice, oportunități de afaceri și angajare, îmbunătățirea ratei de absorție a fonduriloe europene și creșterea utilizării tehnologiei în dezvoltarea afacerilor și a schimburilor culturale.

În vederea realizării obiectivelor, proiectul își propune să împlice românii din diaspora. 

Inițiatorul acestui proiect este prim-vicepreședintele PNL Diaspora, care a declarat:

”Consolidarea rolului diasporei române ca o comunitate puternică, activă, vizibilă în lume, care utilizează tehnologia inteligentă în promovarea culturală, îmbunătățirea imaginii comunităților, dezvoltarea afacerilor între România și țările de adopție, în scopul creșterii nivelului de trai.”

Articolul precedentAlina Gurău, candidată pentru consiliul local Ribera a inaugurat noul sediu al Asociației Diaspora Civica Italia
Articolul următorNoua pagină web a Parohiei Olbia