Ieri seară membrii comunității românești din Ribera, Sicilia a tăiat panglica noului sediu al Asociației Diaspora Civica Italia. Asociația românească are în prezent sedii în Emilia-Romagna, Piemonte, Veneto, Sardegna, iar de aseară în sudul Siciliei. 

Panglica a fost tăiată de Alina Gurăm, candidată româncă pentru funcția de Consilier Local al orașului Ribera, de actualul primar, Caremelo Pace dar și de unul dintre candidații pentru funcția de primar Alfredo Mulè. La eveniment au mai participat de asemenea preotul catolic al comunității, care a ținut o scurtă binecuvântare în incinta noului sediu și alți reprezentanți ai administrației publice locale.

Evenimentul a fost cu atât mai împortant cu cât, candidata pentru funcția de Consilier Local și-a deschis discursul prezentând comunității românești planul ei de campanie și proiectele pe care intenționează să le dezvolte cu scopul de a consolida relațiile bilaterale româno-italiene. 

În discursul său Alina Gurău a amintit de importanța unui centru cultural unde comunitatea românească să se întâlnească, de posibilitatea deschiderii unui CAF care să vină în întâmpinarea comunității românești dar și de atragerea de finanțări pentru cursuri de limbă română adresate în special tinerilor români și italieni. Alina Gurău a menționat că va reprezenta și va încerca să rezolve problemele întregii comunități românești din Ribera și împrejurimi, compusă din peste 500 de famili și un număr important de muncitori sezonieri din agricultură. 

Primarul în funcție și candidatul pentru funcția de primar Alfredo Mulè au subliniat importanța deschiderii acestui sediu în consolidarea relațiilor româno-italiene, au felicitat-o pe Alina Gurau pentru inițiative și au mulțumit comunității românești prezente.

Alina Gurău a declarat pentru ziarul nostru:

”Comunitatea românească și mulți italieni mă cunosc și știu că sunt ghidată de principii solide precum munca, sinceritatea și onestitatea. Vă pot spune că votul nu mă va schimba, dimpotrivă, îmi va oferi o responsabilitate și mai mare, și anume aceea de a vă reprezenta pe toți în același mod. Sunt convins că împreună vom putea dezvolta proiecte utile, în care atât comunitatea italienă, cât și cea românească vor continua să coexiste într-un mod pacifist, așa cum au făcut până acum. Vă promit că voi reprezenta cu mândrie, onestitate și demnitate comunitatea românească din Ribera și țara din care venim și pe care o purtăm în sufletele noastre.”

Articolul precedentHorezu prin Ilie Fârtat – un magnet pentru investitorii italieni
Articolul următorSmart Cities Diaspora, un proiect inovativ pentru românii din străinătate