Au fost momente unice de Paști în 2020, anul pandemiei de COVID-19. La fel ca în țară și românii ortodocși din Italia au sărbătorit acest an Învierea Domnului în propriile case fără a le fi permis să meragă la biserică.

Din motive ce țin de restricțiile impuse de autoritățile Italiene, românii nu au putut merge să ia Lumina sfântă de la parohia de care aparțin. Mai mult atât slujbele Săptămânii Mari (Deniile), cât și slujba Învierii Domnului au fost transmise online la Olbia, unde preotul paroh Marian Găină învita seară de seară credincioșii pe o platformă online pentru a se ruga la unison, chiar dacă fiecare în casa lui.

Părintele explica credincioșilor ce însemnă Învierea și s-a raportat la învățăturile Sfântul Nicolae Velimirovici: „Aşa cum apăsaţi întrerupătorul electric într-o cameră cufundată în întuneric, şi dintr-o dată s-a făcut lumină, într-un chip asemănător a fost şi învierea Domnului din moarte la viaţă. Pe tăcute şi într-o clipă”.

Plecând de la frumosul citat al Sfântului, părintele Paroh continuă: Anul acesta Lumina am fost fiecare dintre noi și sper ca aceasta să dăinue în trupurile și sufletele credincioșilor tot anul. Chiar dacă a fost transmisă online, sunt sigur că fiecare credincios în casa sa și-a aprins o candelă și în liniște s-a rugat și a a sistat la minunea Învierii Domnului.

Dragi credincioși, dores să vă transmit sărbători Pascale cu liniște, iar credința să vă călăuzească pașii spre mari reușite. Hristos a Înviat!

Articolul precedentMesaj către creștini ortodoxi din Sardinia
Articolul următorCastigatoarea concursului ” Deseneaz-o pe mama” doneaza premiul