Biserica Ortodoxă Română și preoții din Italia îndeamnă credincioșii creștin ortodoxi să se dedice mai mult vieții spirituale în momente de mare cumpănă, precum acestea. Pandemia COVID-19 și momentele grele pe care le traversăm pot fi alinate cu o rugăciune și un gând bun față de semenii nostri.

Părintele paroh din Olbia, Marian Găină, transmite un mesaj românilor din Sardinia și nu numai, îndemându-i pe aceștia la calm:

Dreptmaritori Crestini ,va rog mai mult ca oricând, în această perioadă să ne rugăm lui Dumnezeu să reverse mila lui cea mare peste noi toți! Vă îndemn să citiți Paraclisul Maicii Domnului, Acatistul Sfântului Haralambie, a Sfântului Nicolae sau a Sfântului Ioan Botezatorul. Dumnezeu să vă Binecuvânteze.

Totodată este important să respectați cu strictețe recomandările autorităților competente și să evitați contactul cu persoane care pot fi infectate cu Corona Virus. De asemene, este important să vă mențineți o igienă adecvată a mâinilor și să dezinfectați suprafețele cu care interacționați.

 

Articolul precedentInformații de interes general în legătură cu COVIS-19 pentru românii din Sardinia
Articolul următorPaști 2020: Lumina a venit online. Hristos a Înviat!