1 decembrie reprezintă pentru români ziua nașterii României mari, ziua unității și libertății, motiv pentru care românii din Sardegna, așa cum ne-au obișnuit în fiecare an sărbătoresc Ziua Națională. Distanța nu reprezintă un impediment iar tradițiile trebuiesc purtate în suflet și manifestate în țara gazdă, chiar dacă aceasta este departe. Ne-o demonstrează organizatorii acestui eveniment, în frunte cu Cristina Tanco care s-a ocupat minuțios de programul evenimentului. Anul acesta evenimentul va avea loc la Nuoro, în centru Sardegna, acolo unde sunt invitați români din toată insula.   

Românii sunt așteptați să dezbată cu invitați de seamă probleme ale comunității românești și să asiste la un spectacol oferit de grupul folcloric ”Doina Chiorului”, muzicini și soliști din zona de nord a României. Ulterior programului artistic invitații se vor infrupta din produse tradiționale românești, gătite de gospodinele românce de pe insulă.

În Sala de reuniuni a Parohiei ”Beata Maria Gabriella”, unde se va desfășura evenimentul vor fi invitați de seamă, precum: Michele Carrus (Secretarul regional CGIL Sarda), Giacomo Pani (Secretarul provincial CGIL Nuoro, Ogliastra), Leonard Sorin Barascu (Președintele sindicatului CNSLR FRATIA, România) și Mircea Ciocan, președintele CNSLR FRATIA Maramureș, primarul orașului Nuoro, Andrea Soddu și primari ai orașelor ogliastrine (Tortoli’, Lanusei, Baunei).

De asemenea, din partea mediului asociativ prezent în Sardegna vor fi prezenți reprezentanți ai asociației ”Collage- Migranti del Sulcis”, din Iglesias, ai Asociației Interculturale România- Italia ”Cuore Romeno” din Oristano cât și din partea ziarului Românilor din Sardegna.

La mulți ani Români, la mulți ani România!

101 ani de la Marea Unire

Articolul precedentCu noi ”ăstia” ce faceți?
Articolul următorZiua Națională sărbătorită în Sardinia, la Nuoro