Peste 200 de români și italieni s-au strâns în ziua de 1 Decembrie la Nuoro pentru a stiga într-un glas ”La mulți ani, România”.

Ziua Națională a debutat cu o dezbatere pe teme legate de integrarea românilor de pe insulă și de probleme contractuale ale acestora. La eveniment au luat parte reprezentanți ai sindicatului italian CGIL și românesc CNSLR-FRATIA, alături de primari ai orașelor Nuoro, Turtoli, Baunei și Lanusei, care au adresat cuvinte de încurajare românilor și le-a garantat toată deschiderea și priceperea lor în rezolvarea problemelor.

Ulterior dezbaterii invitații au avut oportunitatea de a degusta produse tradiționale și de a asista la un spectacol artistic oferit de Ansamblul Folcloric ”Doina Chioarului” din Șomcuța Mare, Maramureș. Momentul artistic le-a umplut inimile de bucurie românilor prezenți, care cu lacrimi de bucurie și mândrie se uneau la horă.

Ansamblul ”Doina Chioarului”, Maramureș

Cu această ocazie, atât asociațiile românești de pe insulă, prezente la eveniment, printre care Asociația ”Cuore Romeno” din Oristano și Asociația ”Collage- Migranti del Sulcis” din Iglesias, redacția ziarului nostru, cât și comunitatea românească de pe insulă (Olbia, Sant’Antioco, Tortoli, Iglesias, Oristano, Cagliari) doresc să transmită felicitări organizatorilor acestei eveniment, autorităților locale române și italiene prezente cât și ansamblului folcloric pentru organizarea acestui emoționant eveniment.

Articolul precedentZiua Națională a României sărbătorită de către comunitatea românească la Nuoro
Articolul următorTaina Sfântului Maslu săvârșită în Parohia Olbia