Reprezentanții comunității românești au întâlnit lideri politici cagliaritani.

368

Ieri, la Cagliari candidatul de centru dreapta pentru funcția de primar al orașului, Paolo Truzzu și candidatul pentru Consiliul Comunal, Ferdinando Secchi au avut plăcerea și dorința de a întâlni reprezentanții comunității românești din sudul insulei și Cagliari.

La întâlnire a fost prezent Daniel Mihai Manda, președintele Grupului Asociațiilor din Sardegna, Franco Fara, vicepreședintele Asociației ”Cuore Romeno”, Ioan Agape, preotul Parohiei Cagliari și Rodica Agape, profesor de limbă, cultură și civilizație românească.

În cadrul întâlnirii informale dintre candidați și reprezentanții comunității s-au purtat discuții despre problemele românilor din Cagliari, despre stigmatizarea pe care cetățenii nostri trebuie să o înfrunte zi de zi și despre lipsa reprezentării intereselor acestora la nivel local, regional și național.

Paolo Truzzu, candidat pentru funcția de primar al orașului Cagliari

Totodată, reprezentanții poltici, dl. Truzzu și Secchi au discutat despre tutelarea comunității românești realizabilă prin deschiderea unui sediu românesc la Cagliari, care să permită acesteia (n.r. comunității) să se întâlnească, să organizeze evenimente și întâlniri în vederea restabilirii a noi punți de legătură cu comunitatea sardă. Drepturile cetățenilor români rezidenți și sprijinul în rezolvarea viitoarelor probleme au fost discutate și expuse ferm de cei doi candidați în cadrul întâlnirii.

Ferdinando Secchi, candidat pentru Consiliul Local al orașului Cagliari

”Sperăm ca discuția să fi fost una constructivă, iar beneficiile să fie de partea comunității pe care ne străduim să o reprezentăm. Nu îndemnăm pe nimeni să voteze cu un candidat sau altul, dar credem că este de datoria noastră să ne întâlnim cu candidații, să le ascultăm punctul de vedere, să le expunem problemele comunității noastre și să încercăm să găsim soluții împreună. În același timp este de datoria noastră să informăm cetățenii români despre întâlnirile avute și să-i asigurăm de tot sprijinul nostru”, ne-a declarat Daniel Manda, președintele Grupului Asociațiilor Românești din Sardegna.

 

 

Articolul precedentAsociația Collage invită copii românilor și italienilor să petreacă Ziua Internațională a copiilor la Iglesias.
Articolul următorMinistrul pentru românii de pretutindeni, Natalia- Elena Intotero în vizită la Cagliari