Românii din Sardegna sunt așteptați pe data de 1 Decembrie, la Olbia, pentru a sărbători împreună Centenarul Marii Uniri.

Dragi români din Sardegna, vă anunțăm că Sâmbătă, 1 Decembrie Asociația Social Culturală “România Unită”, împreună cu Comune di Olbia organizează un eveniment dedicat celebrării Zilei naționale a României, începând cu orele 16:00, în Piazza Nassirya.

În cadrul evenimentului vor performa: Andreea Iorga (dans modern), Maria Pungă (poezie& dans popular), Larisa Constantinescu (saxofon), Alessia Constantinescu (clarinet), Emanuela Surigiu (poezie), Alin Pavel (pian), Andreea Crintea (poezie) și Sut Simona Alice (saxofon).

Invitata specială a serii este îndrăgita cântăreață de muzică populara Steluța Floristeanu.

Evenimentul este organizat în parteneriat cu: Asociația Interculturală Italia- România “Cuore Romeno” ONLUS, Oristano, Grupul Asociațiilor românești din Sardegna, Centro Musica Olbia și F.O.R.I (Federația Organzațiilor Românești din Italia).

Parteneri media: Ziarul Românilor din Sardegna.

Momentul atât de important pentru români marchează împlinirea a 100 de ani de unitate, de la importantul eveniment de unire a Transilvaniei cu Patria mama, la 1 Decembrie 1918, la Alba Iulia. Este de datoria noastră să ținem mereu aprinsă flacăra unității și integrității naționale, să ne mândrim cu originile și tradițiile noastre, pentru care s-au luptat stramoșii noștri. Sub idealul Marii Uniri, țăranii și intelectualii României și-au dat mana în orașul unirii, iar momentul a fost imortalizat de către scriitorul Emil Isac, care a descris dimineata de 1 Decembrie 1918 astfel: se ivesc zorile. Ninge lin. Pe străzi defilează legiunea română, precedată de fanfara minerilor și a ofițerilor. Este o demonstrație cum nu s-a mai văzut vreodată, pe care niciun om de cultură nu se poate reține să nu o admire… Niciodată n-am văzut o asemenea masă de țărani. Este puterea ancestrală care defilează. Și toată lumea cântă… Masele așteaptă… unduindu-se ca un val puternic de oameni. Câteva momente și începe istoria… .

Vă așteptăm la Olbia!

!

Articolul precedentSarbatoarea ciocolatei la Oristano
Articolul următorOristano – oferte de munca