Asociatia „Cuore Romeno” a organizat la Oristano un eveniment caritabil in favoarea sectiei de pediatrie a unui spital din Dragasani -Romania.

 

Cu banii donaţi de români şi de italieni, s-au strâns fonduri pentru dotarea cu aparatură medicală şi cu mobilier a Secţiei de Pediatrie a Spitalului Municipal Drăgăşani. Astfel, unitatea medicală din Vâlcea are acum un aparat de aerosoli, un aspirator de secreţii, cărucioare pentru copiii care nu se pot deplasa şi mobilier nou în câteva saloane.

 

 

La cina a participat si un grup folcloristic din Oristano care au dansat pe muzica traditionala sarda.

De sprijinul membrilor asociaţiei „Cuore Romeno“ va beneficia şi Petruţ, un băieţel de un an care suferă de o boală rară şi care are nevoie de lapte Monogen, un lapte extrem de scump. Familia copilului ar avea nevoie, lunar, de 2.800 de lei doar pentru lapte.    „Încercăm să-l ajutăm pe acest copil, pentru el am strâns câteva sute de euro la ultima întâlnire a asociaţiei, în luna decembrie 2014. Din câte am înţeles, familia ar trebui să plătească în jur de 2.800 de lei lunar pentru lapte, dar nu are aceşti bani. E un lapte foarte scump care se găseşte la o singură farmacie din Râmnicu Vâlcea” a declarat  Daniel Manda, presedintele asociatiei.

Articolul precedentExpozitie de artizanat romanesc la Oristano
Articolul următorExcursie in Romania pentru prietenii italieni ai asociatiei noastre